Data: 2006-09-09 10:43:05
Temat: Podaje przepis na krolika...z z..
Od: "Han" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Królik nadziewany truflami z warzywami z dodatkiem z cukini i koprem
włoskim
Składniki:
Królik 1 szt. około 1kg..wyczyszczony...
Nadzienie:
Mięso z kurczaka - 0,5 kg
Słoninka zmielona - 0,05 kg
Śmietana 30% - 0,4 l
Sól, pieprz
Wątroba gęsia - 0,2 kg
Porto białe - 0,10 ml
Szpinak liście - 15 szt.
Trufle czarne - 0,15 kg
Koper włoski - 0,2 kg
Cukinia - 0,25 kg
Pomidor - 0,2 kg
Baklażan - 0,15 kg
Oliwa - 0,05 kg
Tymianek świeży
Mąka - 0,4 kg
Jaja - 4 -5 szt. zależnie od wielkości
Bułka tarta - 0,150 kg
Sposób przyrządzenia:
Mięso z kurczaka i słoninka zemleć ze śmietaną. [Wątrobę gęsi, pokroić
w
plasterki i zamarynować w porto - potem dodac do nadzienia, przyprawić solą
i pieprzem.] Szpinak
blanszować. i nadziewać królika. Najpierw szpinak, wąrobka i trufla.
Wszystko
wsadzić do środka z mielonym mięsem z kurczaka z dodatkiem zmielonej
słoninki.,
i piec w piekarniku 200°C z temperaturą wewnętrzną.
Garnitur...z..
Cukinię cienko pokroić, panierować i smażyć w głębokim tłuszczu. Bakłażan,
pomidory i koper pokroić w kostkę, krótko podsmażyć i przyprawić. i jako
dodatek na talerz.
Sprawdzone super...
Han...
|