Data: 2006-09-09 13:46:02
Temat: Re: Podaje przepis na krolika...z z..
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Han napisał(a):
> Królik nadziewany truflami z warzywami z dodatkiem z cukini i koprem
> włoskim
> Składniki:
> Królik 1 szt. około 1kg..wyczyszczony...
>
> Nadzienie:
> Mięso z kurczaka - 0,5 kg
> Słoninka zmielona - 0,05 kg
> Śmietana 30% - 0,4 l
> Sól, pieprz
> Wątroba gęsia - 0,2 kg
> Porto białe - 0,10 ml
> Szpinak liście - 15 szt.
> Trufle czarne - 0,15 kg
> Koper włoski - 0,2 kg
> Cukinia - 0,25 kg
> Pomidor - 0,2 kg
> Baklażan - 0,15 kg
> Oliwa - 0,05 kg
> Tymianek świeży
> Mąka - 0,4 kg
> Jaja - 4 -5 szt. zależnie od wielkości
> Bułka tarta - 0,150 kg
>
>
> Sposób przyrządzenia:
>
> Mięso z kurczaka i słoninka zemleć ze śmietaną. [Wątrobę gęsi, pokroić
> w
> plasterki i zamarynować w porto - potem dodac do nadzienia, przyprawić solą
> i pieprzem.] Szpinak
> blanszować. i nadziewać królika. Najpierw szpinak, wąrobka i trufla.
> Wszystko
> wsadzić do środka z mielonym mięsem z kurczaka z dodatkiem zmielonej
> słoninki.,
> i piec w piekarniku 200°C z temperaturą wewnętrzną.
> Garnitur...z..
> Cukinię cienko pokroić, panierować i smażyć w głębokim tłuszczu. Bakłażan,
> pomidory i koper pokroić w kostkę, krótko podsmażyć i przyprawić. i jako
> dodatek na talerz.
> Sprawdzone super...
>
> Han...
>
>
>
lubie takie proste i szybkie jedzenie...
za niecierpliwoscia czekam az pojawi sie w MC zestawie...
Mars
|