Data: 2000-02-09 11:42:40
Temat: Podział
Od: "Czeraniuk, Dorota" <D...@d...depfa-it.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uwazam, ze podzial na "bezpieczne" i "miesne" przepisy jest bezsensowny.
Jestem wegetarianka, ale cos takiego traci dla mnie sekciarstwem. Czyzby
wrazliwosc nie pozwalala czytac slowa wieprzowina? A fe, sami sie
izolujecie i pozniej nie ma sie co dziwic, ze uwazaja nas za odmiencow.
Dorota
-----Oryginalna wiadomość-----
Od: Pszemol [mailto:P...@P...com]
Ogłoszono: 11 stycznia 2000 06:21
Ogłoszono do: kuchnia
Konwersacja: Wegetariańska propozycja
Temat: Wegetariańska propozycja
Co myślicie o pomyśle oznaczania w jakiś wyraźny
sposób artykułów dotyczących potraw wegetariańskich?
Na przykład wstawką [wege] w tytule artykułu...
Większość osób żyjących zgodnie z ideą wegetariańską
ma opory przed czytaniem/postowaniem do tej grupy
gdyż obrzydliwe są dla nich potrawy wykorzystujące
mięso, ryby czy smalec... Jako, że mają opory przed
pisaniem przepisów kucharskich na tą grupę piszą
je na inne grupy, na których przepisy nie są dozwolone
i generują problemy i spięcia. Odróżnienie "bezpiecznych"
przepisów już na etapie tytułu pozwoliłoby na pewien
kompromis... i uniknęlibyśmy potrzeby podziału grupy
przez utworzenie news:pl.rec.kuchnia.wegetariańska
Napiszcie proszę, co o tym myślicie. Każdy głos się
liczy, nawet "popieram"/"nie popieram" ale uzasadnienie
byłoby mile widziane...
Na grupie news:pl.news.nowe-grupy toczy się właśnie
dyskusja na temat założenia nowej grupy, czyli
podzielenia tej na przepisy wege i nie-wege.
Liczą się więc bardzo Wasze opinie jako najbardziej
zainteresowanych...
Kopię wysyłam również na pl.soc.wegetarianizm,
gdzie grasują i rozrabiają Ci niegrzeczni kucharze
Choć zwracam się w drugiej osobie do osób z pl.rec.kuchnia
to opinia wegetarian też byłaby warta wysłuchania.
|