Data: 2003-07-21 21:35:16
Temat: Pomidory w pięciu smakach:)
Od: "mleczarz" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Dostałem trochę pomidorów które już są po operacji ściągnięcia skóry i
wycięcia środków, gotują się na małym gazie w dużym garnku:)
Moje pytania brzmią jeśli można:)
Jaką konsystencję można w ten sposób gotując, osiągnąć?
Czy taki gęsty sok, można przed włożeniem do słoika popieścić oregano?
Jakie trzeba dodawać zioła, przyprawy itd... aby osiągnąć inny lecz równie
smaczny smak:)?
Czy dodanie czosnku spowoduje że to będzie zjadliwe?
Mam też kilogram małych czerwonych fajnie ostrych papryczek, które też bym
tam chętnie dodał.
Nadmieniam że nie odważe się zmieszać tego wszystkiego razem, bez Waszej
porady. Coś ostatnio więcej gotuję i różne pomysły człekowi do łba
przychodzą...:)
Pozdrawiam
mleczarz
|