Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.dialog.net.pl!not-fo
r-mail
From: "walkie" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Poratujcie - szybko!!!!!!!!!----> Teraz sie chwale :))))
Date: Wed, 11 Sep 2002 18:26:12 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 27
Message-ID: <alnqal$c4l$1@absinth.dialog.net.pl>
References: <aln96m$d1v$1@absinth.dialog.net.pl> <alna51$34g$1@news2.tpi.pl>
<alng1q$l2v$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: dial1857.wroclaw.dialog.net.pl
X-Trace: absinth.dialog.net.pl 1031761045 12437 217.30.155.79 (11 Sep 2002 16:17:25
GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Sep 2002 16:17:25 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125206
Ukryj nagłówki
Sluchajcie wyszlo mi cos nieprawdopodobnie dobrego -pomijam fakt ze
bedziemy to jesc z mezem 3 dni bo wyszedl tego gar 5 litrowy. Ale za to jaka
mialam radoche gotujac tone zarelka - ja po mamie odziedziczylam chyba
zadatki na kucharke wojskowo, moja mama gotowala tak zeby sie pulk wojska
najadl :).
Ale do rzeczy....w garnku podsmazylam cebulke na zloto, dodalam papryke i
fasolke szparagowa. W miedzyczasie jak to mieklo na drugiej patelni
przysmazylam troche boczku, troche kielbaski i piers z kurczaka. Do jarzyn
ktore zmiekly juz dodalam cukinie i duzo a wrecz mnostwo pomidorow. Gdy po
mieszkaniu rozszedl sie blogi zapach papryki i pomerdolkow a wsio bylo
miekkie dodalam miecho i chwilke poddusilam. Poniewaz oboje z mezem
uwielbiamy potrawy dosc geste - takie kleikowate - zainspirowana przepisem
na sos chinski (nie pamietam kto go podawal tutaj calkiem niedawno) wzielam
troche soku pomaranczowego ok.3/4 szklanki, i 1.5 lyzki maki ziemniaczanej
wymerdalam dobrze zeby sie grudki nie porobily i dodalam to mojego chyba
lecza. Na koniec dwie lyzeczki przecieru pomidorowego i 3 minuty odczekalam
na zgestnienie.
Sluchajcie wyszlo cos tak nieprawdopodobnie smacznego ze szkoda marzyc. Aha
przyprawilam to sola, ostra papryka i peprzem - przyprawy weszly w dobry
zwiazek z sosem. Pycha!!!!!
--
__________________________
Justyna obzarta do granic....
|