Data: 2005-06-30 07:03:46
Temat: Posiłki na tygodniowym rejsie jachtem po Adriatyku
Od: "Biggie" <b...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Za tydzień wybieram do Chorwacji na rejs.
Jacht z pełnym wyposażeniem kuchennym, ale bez kucharza ;-)
Gotować będziemy sobie sami i w związku z tym zastanawiam się
co można by przygotować w kraju i bezpiecznie zabrać na miejsce
- tak żeby się nie zepsuło.
Mam na myśli dania mięsne na obiad lub kolacje, ale raczej takie
przyrządzone we własnym zakresie (może przechowywane w słoikach),
a nie gotowe ze sklepu.
Potrawy te miałyby być uzupełnieniem makaronu, ryżu lub młodych
ziemniaków.
Jedziemy dużym samochodem, będą w nim kilka lodówek więc,
może więc zabrać jakieś mięso pakowane próżniowo?
Może uda się czasem złowić lub ustrzelić jakąś rybkę,
byłoby więc urozmaicenie jakieś, ale za bardzo bym na to nie liczył ;-)
Robienie zakupów na miejscu chcielibyśmy ograniczyć do minimum
Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam
Biggie
|