Data: 2000-09-20 12:45:59
Temat: Przyprawki korzenne
Od: Alien <a...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam :)
Bedac na Helu trafilem do malej knajpki z grillem o dzwiecznej nazwie
Speluna. To co wlasciciel wyczynial na grillu to byl po prostu odlot.
Ale nie o tym bede pisal...
Otoz do piwa mozna bylo zamowic przyprawke korzenna, ktora aplikowalo
sie dokladnie tak jak sok malinowy. Moj problem polega na tym, ze
chcialem odtworzyc recepture tej przyprawki. Niestety producent tego
specyfiku za zadne pieniadze nie chce jej zdradzic, a robi ja tylko na
potrzeby wlasnej knajpy.
Wiem na jej temat tylko tyle ze:
1. Receptura zostala zaczerpnieta ze starej litewskiej ksiazki
kucharskiej.
2. Mozna w niej wyczuc cynamon
3. Technologia przygotowywania jest bardzo dluga (gotuje sie kilka dni)
Interesuja mnie wszelkie przepisy, wskazowki i inne informacje na temat
wszelkiego rodzaju plynnych przypraw korzennych dodawanych do alkoholi,
w szczegolnosci do piwa.
W zamian moge podrzucic kilka zakreconych przepisow, ktore wyprodukowala
moja pani.
Thanx from the mountain
czyli
z gory dziekuje :)))
Robert
|