Data: 2001-01-25 14:38:23
Temat: RE: Czekoladowa przegryzka
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
> From: fghfgh
>
> Truskawki mówisz...to pomysl musi poczekac-w tej chwili mam
> dostep tylko do mrożonych
[cut]
> agi
>
Tak a`propos mrozonych truskawek, ktorych zapobiegliwie
zamrozilam sobie duza ilosc latem, mam przepis na pyszny
i niskokaloryczny ;-)) deser:
truskawki (nie wiem ile, mam w takich torebeczkach foliowych ;-)
duzy jogurt naturalny
4 lyzeczki zelatyny (uzywam tylko w proszku, bo mi sie szybciej
rozpuszcza)
cukier/slodzik do smaku
aromat migdalowy
Truskawki rozmrazam, miksuje z cukrem/slodzikiem, jogurt slodze,
dodaje troche aromatu migdalowego. Zelatyne rozpuszczam, polowe
dodaje do truskawek, polowe do jogurtu.
Do formy wylewam polowe truskawek, stawiam w zimne miejsce, zeby
zastygly podstawiajac pod dluzszy bok cos, zeby zastyglo po skosie,
na to jogurt i tez po skosie, na koniec znow truskawki i juz prosto.
Wychodzi bardzo efektowny skosny pasiak.
Do tego pycha i nie trzeba popijac zielona herbata ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|