Data: 2005-03-01 08:57:14
Temat: RE: Dlaczego i co?
Od: j...@w...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Witam,
> Mam pewne pytanie. Zostalo mi troche kaszy jeczmiennej z obiadu, wiec
> postanowilam ja wykorzytac do panierowania kotletow. Pomysl
> okazal sie
> przedni, bo kasza przysmazana na smaloszku smakuje wybornie, a raczej
> okazalby sie, gdyby nie jedna rzecz. Kotlety zawsze po jednej stronie
> smazyly sie tak, jak trzeba, ale panierka z drugiej w trzech
> czwartych
> zostawala na patelni. Ciekawi mnie, dlaczego tak sie dzieje,
> no i jeszcze
> bardziej, co zrobic, zeby tak panierowane kotlety smazyly sie
> ladnie z obu
> stron?
> Pozdrawiam,
> Kinga
>
Witam!
Jeśli chodzi o tą panierkę to z jednej strony wyszła ładna bo była wysoka
temperatura tłuszczu na patelni a z drugiej przywarło bo tłuszcz był
chłodniejszy i możliwe że trochę wody z kotletów się wydzieliło co
spowodowało bardziej duszenie niż smażenie. Moja rada na chwilę po
przewróceniu daj ogień na maxa i potem zmniejsz albo pod koniec smażenia go
zwiększ, powinno pomóc.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|