Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!mercury
.newsgate.pl!newsgate.pl
From: t...@p...pl (Sebastian Tkacz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: I'm back
Date: 26 Apr 2000 22:41:20 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 23
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <N...@p...pl>
References: <Li4J4.289$DB2.5047@news.tpnet.pl>
Reply-To: <t...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27403
Ukryj nagłówki
Witajcie,
Herbatka napisała:
> Ale najbardziej polecam mus z bakłażanów. Cos pysznego. Jak
> na moje kubki smakowe to były bakłażany upieczone w piecu, obrane
> ze skórki i zmielone, względnie zmiażdżone. Do tego oliwa z oliwek,
> dużo czosnku i sok z cytryny, ewentualnie jakiś delikatny ocet winny.
Opiekane w calosci na ogniu (w domowych warunkach na palniku gazowym) - az
zacznie odchodzic platami stwardniala skorka. Nie polecam osobom, ktore nie
przepadaja za doglebnym czyszczeniem calej kuchni - paskudzi
niemilosiernie...
Potem takie baklazany leza i ociekaja (zeby zgubily goryczke), a nastepnie
sa siekane DREWNIANYM nozem (inaczej czernieja).
Jezeli chcecie, wypytam przy najblizszej okazji mamy - ona robi to
namietnie, a przepis ma "rodowity" ;)
Pozdrawiam,
Sebastian
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|