Data: 2000-04-26 20:41:20
Temat: RE: I'm back
Od: t...@p...pl (Sebastian Tkacz)
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie,
Herbatka napisała:
> Ale najbardziej polecam mus z bakłażanów. Cos pysznego. Jak
> na moje kubki smakowe to były bakłażany upieczone w piecu, obrane
> ze skórki i zmielone, względnie zmiażdżone. Do tego oliwa z oliwek,
> dużo czosnku i sok z cytryny, ewentualnie jakiś delikatny ocet winny.
Opiekane w calosci na ogniu (w domowych warunkach na palniku gazowym) - az
zacznie odchodzic platami stwardniala skorka. Nie polecam osobom, ktore nie
przepadaja za doglebnym czyszczeniem calej kuchni - paskudzi
niemilosiernie...
Potem takie baklazany leza i ociekaja (zeby zgubily goryczke), a nastepnie
sa siekane DREWNIANYM nozem (inaczej czernieja).
Jezeli chcecie, wypytam przy najblizszej okazji mamy - ona robi to
namietnie, a przepis ma "rodowity" ;)
Pozdrawiam,
Sebastian
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|