Data: 2001-09-17 07:53:54
Temat: RE: Mam ochote na rybe
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: MauaM
>
> "cezary gmyz" wrote in message
> > Jest piatek i mam przemozna ochote na rybe. Czy ktos zna
> jakis fajny i
> > orginalny przepis?
>
> Moze tak:
> cebule pokrojona w piórka smazysz na patelni na zloto
> nastepnie smazysz obtoczone w mace filety z ryby
> w miedzyczasie przygotowujesz sos: ketchup + musztarda + czosnek
> ogóreczki konserwowe kroisz wzdluz na cwiartki
> umsazona rybe ukladasz w zarodpornym naczyniu, na nia
> cebulka, ogóreczki i
> sos
> zapiekasz
> smaczengo
Moja jeszcze-nie-teściowa robi podobnie, no ale przecież bez keczupu
!!!
Dzwonka tuńczyka smazy na maleńkim ogienku tylko lekko posolone i
popieprzone. tuńczyk dochodzi przez 5 minut pod przykrywką. Na osobnej
patelni drobno usiekaną cebulkę na jasny brąz, też posoloną.
Podaje tą cebulkę ułożoną na uzmazonym tuńczyku, pyyychotka.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|