Data: 2001-10-11 08:04:44
Temat: RE: Pasta z makreli
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From:Bożena
>
> Przypomniala mi sie jeszcze pasta z makreli, przepis na
> ktora podawala
> kiedys Beata.
>
> *****************************************
> 1 duza makrela
> ok. 15 dkg zoltego sera
> 1 cebulka
> sol. pieprz
> kilka lyzek majonezu
>
> makrele mielimy razem z serem i cebulka, dokladnie mieszamy
> z majonezam, i
> przyprawami.:-))
A mnie się przypomniała taka:
Duża makrela wędzona
duży pęczek szczypiorku
3 ogórki konserwowe
1 jajo na twardo
jogurt naturalny (odchudzam się ;-))
Makrelę obrać ze skóry i ości, wymieszać z resztą posiekanych
składników, wymieszać z jogurtem do uzyskania konsystencji pasty.
Pycha !!!
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|