Data: 2003-02-17 15:17:19
Temat: RE: chwalęrękaw do pieczenia
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mnie nie wychodzi. Mimo wszystko jest suchy (schab). W rekawie nie ma
> mozliwosci podlania miesa sosem, a IMO to podstawa mieskiego
> i soczystego
> miesa. A moze cos zle robie?
> A.
>
>
Ja robię tak ,że mięso zanim włożę do rękawa zawijam w folię aluminiową i do
środka rękawa wlewam ze szkalnkę wody albo i więcej od ilości mięsa zależy.
Zamykam wszystko i do piekarnika i sos jest i mięso jest wilgotne.Zawsze tą
metodą mi wychodzi. Oczywiście rękaw na górze przecinam.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|