« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-23 09:31:40
Temat: RE: chwalesie
> -----Original Message-----
> From: Agata Chabierska [mailto:a...@i...com]
>
> A moze spróbuj 1-2 lyzki maki ziemniaczanej? Ja tak zawsze daje do
> rozmoklych owocó które laduje w placki z kruchego ciasta.
> Bardzo ladnie sie
> zageszcza!
no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
myslalam o zalaniu tych malin mieszanina smietany i jajka,
jak w tradycyjnych quiche'ach, ale... w sumie nie
jestem pewna czy to by wystarczajaco mocno 'scielo' te maliny.
No i zeby nadzienie nie przestalo byc tak intensywnie malinowe :)))
aha, czy jest jakas przyprawa, ktora pasuje do malin tak idealnie,
jak cynamon do jablek?
--
s...@c...pl
s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-23 09:41:19
Temat: Re: chwalesie> no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
> to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
Nie wiem jaki jest Twoj stosunek do kisielu, czy podobny jak do budyniu, ale
ten sok zmieszany z maka ziemniaczana to raczej przypomina wlasnie kisiel
niz budyn.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 13:12:16
Temat: Re: chwalesieDo malin super są migdały (aromat, płatki)! Niezła jeż też wanilia. A
propos, zagęszczania można też zwykła mąkę dodać - wcale nie wychodzi kisiel
tylko jakby gęsta konfitura...
koneserka
Użytkownik "RECEPTION" <r...@g...faurecia.com> napisał w wiadomości
news:921A354C1E4AD611897F000629559155ACBFE1@bur-gro-
02.gro.pl.bf...
>
> > -----Original Message-----
> > From: Agata Chabierska [mailto:a...@i...com]
> >
> > A moze spróbuj 1-2 lyzki maki ziemniaczanej? Ja tak zawsze daje do
> > rozmoklych owocó które laduje w placki z kruchego ciasta.
> > Bardzo ladnie sie
> > zageszcza!
>
> no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
> to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
> myslalam o zalaniu tych malin mieszanina smietany i jajka,
> jak w tradycyjnych quiche'ach, ale... w sumie nie
> jestem pewna czy to by wystarczajaco mocno 'scielo' te maliny.
> No i zeby nadzienie nie przestalo byc tak intensywnie malinowe :)))
>
> aha, czy jest jakas przyprawa, ktora pasuje do malin tak idealnie,
> jak cynamon do jablek?
>
> --
> s...@c...pl
> s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
> ----------------------------------
> i am your deathstar :: blow me away
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |