Data: 2005-08-22 09:19:32
Temat: RE: drób
Od: j...@w...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
> > ja tam staram sie nie jesc drobiu,
> > karmia je taka iloscia chormonow ,ze az sie slabo czlowiekowi robi
> > gorsza to moze byc juz tylko amerykanska kukrydza :P
> >
>
> właściwie wszystko co jemy zawiera sztuczne dodatki, zarówno
> produkty mięsne
> jak i roślinne... dietetycy zalecają rezygnację z czerwonego
> mięsa czyli
> wieprzowiny bo cholesterol itp. kwiatki ale czy czasem mięso
> wieprzowe mimo
> wszystko nie jest zdrowsze, bo pasza dla trzody chlewnej nie
> jest aż tak
> naładowana hormonami i antybiotykami?
> Czy ktoś z Grupowiczów zna ten temat bliżej?
>
> pozdrawiam
> Basia
>
Witam!
Tak się składa że pracuję w dużej wytwórni pasz dla wszystkich zwierzów
jakie są w hodowli i mogę potwierdzic że najwięcej idzie ich do drobiu ale i
świnkom też nic nie brakuje najmniej to dostają właśnie krowy. A wiecie
czemu jajka z ferm są takie pomarańczowo żółte ha bo do karmy dodaje się
barwnik nie pokrzywy na przykład tylko ordynarny barwnik. Nie będę za dużo
się rozpisywać ale niestety to prawda do wszystkiego co jemy jest dodawana
chemia która powoduje różne takie dziwne nienormalne reakcje w potrawach
albo co gorsza w naszym organizmie.
Pozdrawiam Asia Michalska
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|