Data: 2000-04-14 05:33:31
Temat: RE: golabki w lisciach winogron
Od: t...@p...pl (Sebastian Tkacz)
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej,
Herbatka napisała:
> Dokladnie, takie "gołabki" znane sa w Grecji, Turcji, krajach
> arabskich, przygotowuja je takze Ormianie. zazwyczaj nazywaja sie
> dolma lub dołma (lub tez bardzo podobnie, zaleznie od jezyka
> narodowego kucharza :-)
Również w Rumunii pt. "sarmale".
Próbowaliśmy w domu z naszych działkowych winogron (rosną w Polsce, w
okolicach Puszczy Kozienickiej ;) ), wyszły bardzo smaczne, tylko ból jest,
że my sadzonki tych winogron przywieźliśmy z Bułgarii i, kurcze, nie dają
się rozsadzić. Ale na razie są... ;) I liście mają smaczne ;))
Pozdrawiam,
Sebastian
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|