Data: 2007-01-03 11:45:43
Temat: ROZNOSCI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
wino - 80g
woda - 100g
cukier 15g
mąka ziemniaczana - 10g
konfitury - 25g
Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.
Jajka marynowane
Jajka - 2 szt
cebula - 10g
sos sojowy - 30g + 25g osobno
wódka - 10g
pietruszka - 10g
cukier - 20g
koper - 10g
anyż (w gwiazdkach)]
ziele angielskie
cynamon
imbir
goździki
sól
Ugotować jajka na twardo, szybko schłodzić i obrać ze skorupki,
ponakłuwać w paru miejscach i gotować 10 -15 min w wodzie z dodatkiem sosu
sojowego, wódki, anyżu, ziela angielskiego, cynamonu, goździków,
imbirupietruszki i koperku.
Podaje się pokrojone w ćwiartki, osobno sos sojowy...
Jajka aromatyczne
jajka - 2szt.
herbata - 10g
sól - 5g
cukier - 5g
Ugotowane na twardo i obrane jajka nakłuwamy i gotujemy razem z herbatą,
sola i cukrem, aż się zazłocą. Jajka przechowuje się w chłodziarce, przed
podaniem kroi się w ćwiartki.
|