Data: 2000-02-18 13:39:24
Temat: Re: #
Od: Slavek <s...@u...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"M.W." wrote:
> Dr Hackenbush napisał(a) w wiadomości: ...
> >Czy znacie inne potrawy z porow?
> >
>
> Ugotowane na parze pory zapiec pod beszamelem
>
> Marek
Pory w czerwonym winie.
8 malych porow dobrze umyc, powycinac i rozciac wzdluz.
1 lyz. masla,
1 lyz. oliwy,
1/2 lyz. soli,
1 lyz. pieprzu,
1/2 lyz. cukru,
siekana nac pietruszki,
1 kieliszek czerwonego wina (jakie pod reka)
Rozgrzac maslo i oliwe na patelni ulozyc polowki porow, posypac sola,
pieprzem i cukrem. Podgrzewac az do zbrazowienia, podlac winem dusic
kilka minut. Przykryc patelnie i dusic az beda miekkie. Podlewac winem
gdyby sie wygotowalo. Gdy beda miekkie posypac pietruszka.
pozdrawiam,
Slav
|