Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Tashunko" <t...@T...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: 1001 pomyslow na kluchy [P]
Date: Thu, 8 Jan 2004 09:29:10 +0100
Organization: Muszkieterki
Lines: 42
Sender: l...@p...onet.pl@217.153.80.58
Message-ID: <btj4aq$64f$1@news.onet.pl>
References: <btece8$2pgd$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.80.58
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1073550490 6287 217.153.80.58 (8 Jan 2004 08:28:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jan 2004 08:28:10 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:186046
Ukryj nagłówki
Persona, wirtualnie znana jako *Eryk * napisała zimową porą:
:: ponieważ jestem wielkim wielbicielem kluchów na włoską modłę,
:: niniejszym rzucam temat - Wasze pomysły na
:: spaghetti/penne/cotamjeszczediabliwiedza ;)
Co prawda nie na włoską modłę, ale wczoraj mój małżonek znów
eksperymentował w kuchni i na kolację dostałam talerz kolorowych
pyszności z kluchami w roli głównej:)
Składniki:
- makaron świderki
- duża pierś z kurczaka
- mrożonka: brokuły, kalafior, marchew
- papryka w różnych kolorach
- cebula
- czerwone wino - pozostałość po Nowym Roku, lekko zwietrzałe:)
- przyprawy
Wykonania mogę się tylko domyślić, bo czkając na efekty przysnęłam w
łóżku syna pod małą kołderką:) Myślę, że było to tak:
Makaron ugotować tak aby był lekko twardawy ; kurczaka pokroić na
malutkie kostki i lekko podsmażyć chwilkę, zalać czerwonym winem z
przyprawami - jakie kto lubi - i dusić ( ten etap na pewno tak
wyglądał, bo zostałam poinstruowana jak to robić:) ); warzywa mrożone
i świeże dusić osobno przyprawiając Vegetą i innymi przyprawami według
uznania.U nas było pikantnie i ziołowo.
Talerz wyglądał tak:
1 kupka makaronu, obok kupka uduszonego kurczaka, obok kolorowy stosik
warzyw, wszystko w pysznym sosie, który się zrobił podczas duszenia
kurczaka.
Wyglądało fantastycznie i tak samo smakowało. Zjadłam nieprzyzwoicie
dużo!!:)
Polecam gorąco i jeśli ktoś skorzysta życzę smacznego:)
--
***Tashunko***
|