Data: 2010-12-11 01:19:51
Temat: Re: ¦winia!!!
Od: "kogutek" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> U¿ytkownik "kogutek" <k...@v...pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> news:0edf.00000135.4d024de6@newsgate.onet.pl...
> >> U¿ytkownik "kogutek" <k...@o...pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> >> news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...
> >> > I tak trzymaj. Docelowo postaraj siê przejsc na robienie samemu.
> >> > Dla
> >> > siebie to
> >> > niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to
> >> > troche
> >> > kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochê sprzetu. O ile
> >> > mielenie,
> >> > krojenie i mieszanie idzie za³atwic za grosze. Bo jakis zelmerek
> >> > dobry noz
> >> > i
> >> > plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wêdzarnia. I
> >> > nawt je¶li
> >> > nie
> >> > idzie o cenê to ogranicza brak dobrych urz±zdeñ. Po
> >> > prostu nie ma.
> >>
> >> Oj nie wiem. Trochê ¶winiobiæ do¶wiadczy³em. Syf
> >> wszêdzie, t³uste pod³ogi i
> >> klamki. T³uste gary. Papranina. Kupa roboty jak siê umie, jak
> >> siê nie umie
> >> to miêso siê zepsuje przed koñcem pracy. Wolê
> >> zap³aciæ fachowcowi.
> >>
> >> --
> >> Jan Werbiñski O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> >> Prywatna http://www.janwer.com/
> >> Nasza siec http://www.fredry.net/
> >>
> > Jasne ¿e lepiej zaplacic. A mo¿e gorzej. Jedzenie to delikatna sprawa.
> > Trzeba do
> > tego co robi miec bardzo du¿e zaufanie. Z doswiadczenia wiem ¿e w
waznych
> > sprawach w ograniczonym zakresie mozna ufac tylko sobie. Moze zweryfikuj
> > podejscie do sprawy. Przestan myslec kategoriami gigantomana na P i jego
> > najlepszej kolezanki kablary. Jak by¶ mial sposob na zrobienie jednorazowo
> > 10
> > kilogramow wedlin i wedzonek a nie koniecznosc przerabiania od razu calej
> > swini
> > to co wtedy bys wybral? Przerobi Ci swinie i bedziesz mial kilkadziesiat
>
> Ja bra³em aktywny udzia³ jako szczeniak przy ¶winiobiciach. To jest
bardzo
> du¿o pracy. Wolê zap³aciæ zaufanemu fachowcowi te 200 z³.
I nie chcê tego
> syfu w domu.
>
> > kilogramow wyrobow. Rok bedziecie to jedli. No dobra pol roku. Te po pol
> > roku
> > dobre beda. Ale nie tak jak po tygodniu. Niektore moga byc nawet lepsze.
> > Ale to
> > margines. Tak jak mo¿na kupic cala sinie mozna kupic pol swini a nawet
> > cwierc
> > swini. Du¿ej ilo¶ci nie ma jak sensonie pochowaæ. Od razu znajdzie
sie
> > chetny na
> > odkupienie. Dwa razy sprzedasz i tamten sobie mysli ze masz w zakresie
> > obowiazkow dostarczanie mu jedzenia. Za trzecim razem zaczyna sie targowac
> > i
> > wybrzydzac. Mam to przeciwczone. Robie tylko na nasze potrzeby. Kupije od
> > 8 do
> > 12 kilo mies roznych jednorazowo. Mieso kupuje na Zielonym Rynku. Jak bys
> > znal
> > moje miasto. Nazwy nie podam bo tu duzo donosicieli i sznatazystow, ale o
> > tym
> > juz wiesz. To bys wiedzial gdzie to jest. Jak kupuje tyle to spzredawcy a
> > w
> > zasadzie jeden, dba o mnie. Daje nic nie liczacy sie rabat i najlepsze
> > mieso
> > jakie ma. Pare razy jak chcialem kupic konkretny gatunek i byl za szyba to
> > powiedzial ze tego nie poleca. Dla innych bylo dobre. Przy przerabianiu 10
> > kilo
> > nie ma syfu w domu. Znajdz swoj sposob na wedzenie takich malych ilosci i
> > zapomnisz ze cos takiego jak cala swinia istnieje.
>
> Wiesz ale tu jest inna sytuacja. Kupujê ¶winiaka od kuzyna. Wszystko jest
> pewne. Cena jest znacznie poni¿ej sklepowej. Jako¶æ znacznie
powy¿ej tego co
> w sklepie. Mamy w domku cztery zamra¿arki i pakowarkê
pró¿niow±. Nad czym
> siê zastanawiaæ? Nie ma co siê na drobne rozmieniaæ.
Trwa³o¶æ wêdlin
> pakowanych pró¿niowo i mro¿onych w -26, to 2 lata. Jedna akcja i
¿arcia na
> rok. I ja dobrze wiem jakie leki oni wstrzykiwali tym zwierzakom i jak±
> paszê jad³y.
>
> --
> Jan Werbiñski O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatna http://www.janwer.com/
> Nasza siec http://www.fredry.net/
>
Chyba że tak.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|