Data: 2006-04-11 13:15:17
Temat: Re[2]: Jak sie "pije"cukier kandyzowany?
Od: m...@e...pl (Monika A. Kowalczyk)
Pokaż wszystkie nagłówki
> Cukier kandyzowany to takie krysztaly wielkosci duzego lebka od szpilki
> lub grubsze - takie lamane wielkosci kostki do gry.
Hmm, pierwsze słyszę o tym, by nazywać go kandyzowanym - zawsze miałam
taki cukier w domu, mama nie znosiła tego miału, który można kupić pod
nazwą "cukier". Zapytam jutro językoznawcę na zajęciach, czy nazwa
"cukier kandyzowany" to nie tautologia czasem :)
--
Pozdrowienia,
Monika A. Kowalczyk
--------------------
W polskim Internecie są setki milionów stron. My przekazujemy Tobie tylko najlepsze z
nich!
http://katalog.panoramainternetu.pl/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|