Data: 2004-03-31 09:49:58
Temat: Re: 365 Obiadów
Od: "Elske" <e...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:4069BBC3.A4F4D259@olypen.com...
>
> I porady takze, np:
>
> "Rosol, bulion, a nawet kazda zupa, do ktorej wchodzi jakikolwiek kwas,
> powinna byc gotowana w garnku kamiennym polewanym. W rondlu gotuje sie
> zbyt szybko i paruje zanadto, glina zas, bedac zlym przewodnikiem
> ciepla, utrzymuje rosol w jednostajnym gotowaniu. W restauracjach nie
> przestrzegaja tego, totez tam nigdy rosol tak smacznym nie jest, jak
> domowy."-"365 obiadow", Lucyna Cwierczakiewiczowa
>
i "główkę cielęcą rozpłatać na dwoje" (z przepisu na móżdżek bodajże) ;-)
[Lucyna Ćwierczakiewiczowa "365 obiadow"]
--
Pozdrawiam, Elske
GG# 5141425
**Nuty? Tak, kiedyś o tym słyszałem
- podobno strasznie śmierdzi!**
|