Data: 2002-11-18 11:00:24
Temat: Re: 38 najbardziej szprycowanych produktow zywnosciowych
Od: "Beno" <s...@g...edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przecież ten artykuł to jakieś brednie. Pozwolę sobie zacytować:
"Wystawiane na kilka godzin tuż przy ruchliwej szosie zyskują trwalszy
kolor i wilgotność. "Zawdzięczają" to takim metalom, jak kadm i ołów.
Taka napromieniowana marchewka, czy ziemniaki wytrzymują nawet kilka
tygodni."
1. Wątpię aby rolnicy celowo wystawiali swoje produkty na działanie
metali cieżkich przy drodze
2. Wątpię aby kilka godzin wstarczyło
3. Ołowiu i kadmu przy drodze jest już mało, większosć jeździ na
bezołowiowej a i tak w powietrzu tego byłoby za mało a
zanieczyszczenie pochodzi z gleby
4. i największy hit głupoty - co ma wspólnego ołów i
promieniowanie?!!!!!
Autor jest kompletnym dyletantem jeśli chodzi o podstawoiwe
zagadnienia techniki, chemii etc...
To, że mamy zatrutą żywność to fakt, ale pisać o tym trzeba z minimum
wiedzy a nie walić jakieś bzdury i plotki.
--
_____________________________________
Beno (Błażej Pajda), GG 2699987
PWES - Polska Wolna Encyklopedia Sieciowa
http://pl.wikipedia.com/wiki.cgi?Ostatnie_zmiany
|