Data: 2001-04-14 22:16:11
Temat: Re: A co ze smietana?
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ANia" <a...@r...com> wrote in message
news:3AD81022.6987A5B7@rocketmail.com...
> Ja z kolei za chwilke zabieram sie za pieczenie mazurka a'la Dana II;)
> (Sprawdzony kruchy spod do mazurkow
> 500 g mąki krupczatki,
> 250 g tłuszczu (najlepiej mieszany w równych ilościach: masło i smalec),
>
> 3 żółtka, 1 jajko,
> 50 g cukru pudru)
> I wlasnie sie zastanawiam, ze nie ma w nim smietany.
>
> Jakies sugestie drodzy grupowicze?
>
> ANia
>
Jesli do ciasta kruchego nie dodajesz proszku do pieczenia to nie
musisz dodawac tez smietany. Smietana usuwa specyficzny posmak jaki nadaje
ciastu wlasnie proszek do pieczenia
Wesolego jajka :))
Ania
|