Data: 2007-03-19 08:58:26
Temat: Re: A wczoraj Makłowicz pokazywał....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:etlgmi$4g2$1@news.lublin.pl...
> Takie powidła z papryki...
>
> moze ktos ma jakies blizsze informacje odnośnie technologii wytwarzania ??
>
> jakos ostatnio papryka całkiem nieżle rośnie i dojzewa wiec czemu nie
> spróbowac :))
>
> Marek
To nie jest problem, tylko wybrać czy ma byś słodka, czy pikantna -
regulując to dodatkiem papryki ostrej. Sparzyć posiadane strąki papryki
wrzątkiem - najlepiej przez zanurzenie, następnie dokładnie wypestkować i
podrobione rozgotować - pilnować w czasie odparowywania, aby nigdzie się nie
przypaliła - oprócz niemiłego zapachu nabierze goryczy...
Na gorąco rozfasowac w wyparzone słoiczki i zapasteryzowac jak inne tego
rodzaju wyroby - czas stosownie do wielkości słoików....
|