Data: 2002-08-22 06:40:00
Temat: Re: AIWAR....
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "asia" <a...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, August 22, 2002 8:30 AM
Subject: Re: AIWAR....
> zrobilam wczoraj ajwar z tego przepisu, wyszla pychota i nawet sporo tego,
> podziele sie z rodzicielka bo sami chyba tego nie przejemy (ale kto wie?).
> Herbatko, jak dlugo moze to stac w lodowce?
W domu robie to tak, że jeszcze b. goracy ajwar pakuje do sloikow,
pasteryzuje, jak przecier pomidorowy i stoi w lodowce nawet przez cala zime.
A tak po prostu w miseczce, w lodowce, to nie wiem, bo u mnie znika gora w
2-3 dni ;-)
> Jedyna trudnosc w przygotowaniu to bylo obieranie papryki, chyba troche za
> krotko ja pieklam i skorka momentami odchodzila sama, a momentami wcale.
> Baklazan zrobil mini wybuch w piekarnku. Reszta poszla gladko, przepis
jest
> super.
>
> Asia
>
O kurcze, to ja nie napisalam, zeby te papryke i baklazana ponakluwac
widelcem ???? Sorry. Papryke mialas za malo upieczona - ja trzymam je dosc
dlugo w piekarniku i daje termoobieg z gory - czasemi to skorka jest na
paprykach miejscami az czarna - i wtedy odchodzi jak zloto, no i ajvar ma
taki fajny , lekko dymny smak.
Herbatka efemeryczna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|