Data: 2003-08-17 16:08:01
Temat: Re: Absolutnie genialny przepis na ciasto czekoladowe
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bhnj21$26s$1@news.onet.pl,
Kalina <k...@U...TO.poczta.onet.pl> a écrit:
> 6. Wlac mase do wysmarowanej maslem formy. Piec przykryta folia
> aluminiowa, okolo 25 min (tyle stoi w oryginalnym przpisie, ale jak
> wiadomo wszystko zalezy od piecyka, trzeba uwazac, by nie
> przedobrzyc. Bowiem ciasto wyjmujemy z piekarnika, wtedy, kiedy
> jeszcze klai sie do noza - czyli klasyczny zakalec. W moim mocno
> grzejacym piecyku to okolo 15 minut, czasem jeszcze mniej)
> Najlepiej smakuje schlodzone w lodowce.
Ja to ciasto wielokrotnie robilam, rozni sie od innych ciast technologia
tkzw. "falszywego sufletu" :-)
Osobiscie nie nakrywam folia i pieke tylko 15 minut (w b. goracym
piekarniku). W tym wypadku nalezy ciasto wlac do dosyc plaskiej formy.
Wychodzi wtedy bardzo przyjemna "skorupka" na ciescie, ktore w srodku ma
byc wilgotne.
Aha, daje 5 jajek i nieco wiecej czekolady (250 g).
Ewcia
--
Niesz !
|