Data: 2002-08-21 11:59:52
Temat: Re: Adżika (P) abchazka
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: <k...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, August 21, 2002 1:10 PM
Subject: Re: Adżika (P) abchazka
> > I co wyguglowałaś?
Jeszcze nic, bo po miescie latalam szukajac plytek na podloge w kuchni ;-)))
Bo ja kolejne przepisy na adzike ( zbiorek wydam alboco),
> parę zestawow pod wspolna nazwa chmeli-suneli i rade jak probować, czy
adżika
> dobra wyszła:
> posmarować kawłeczek chleba adżiką, połozyc kawałek słoniny i wypić
100-150 g
> wódki albo samogonu. Jeśli "spiritnyje" mocniejsze niż adżika, to znaczy,
że
> dalismy za mało ostrej papryki :))))
ROFL
>
> A serio już : w wielu przepisach powtarza się informacja, że adżikę (
> koncentrat) przed uzyciem należy zmieszać z tkemali ( sos, a praktycznie
mus z
> bardzo kwaśnych śliwek; ortodoksyjna jest ałycza znaczy mirabelka) Qd
A tkemali to znam... chociaz cos ;->>>
Herbatka efemeryczna, czosnkowo zakrecona
PS: A u mnie na kolacje dzis bedzie nieco zmanierowany Kartoffelsalat z
majonezem bazyliowym :-)))
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|