Data: 2000-03-31 09:44:28
Temat: Re: Ale pasztet!
Od: Ulka <u...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie. A masza jakiś sensowny przepis (co by nie było straszliwie drogie i
> pracochłonne, bo ostatnio cierpię na niedobór czasu na skomplikowane
> pichconka)?
Pasztet z ryby
60 dag ryby /filety/,
1/2 szklanki śmietany,
4 jaja,
2 małe bułeczki namoczone w mleku,
1/2 szklanki groszku,
masło, sól, pieprz
Groszek ugotować. Filety zmiksować w mikserze razem z bułką namoczoną
w mleku. Dodać sól, pieprz, jaja, śmietanę i
dokładnie wymieszać. Połączyć z groszkiem. Formę do keksu wysmarować
masłem i przełożyć do niej masę, po czym
wstawić do brytwanny z wodą. Naczynia przenieść do gorącego piekarnika
na 45 minut. Gotowy pasztet udekorować
kolorowymi warzywami. Można zalać galaretą. Podawać z majonezem
wymieszanym z 2 ząbkami roztartego czosnku.
Przyznaje bez bicia, ze to nie moj pomysl, tylko skopiowane z kk,
umieszczam dla leniwych, ktorym nie chce sie czytac kk grupy :-) Ulka
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
|