Data: 2004-12-29 20:41:19
Temat: Re: Alimenty
Od: "Nixe" <nixe@fałpe.peel>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia Z. pisze:
> (np. gdzieś czytałam że trzeba mieć osobne pomieszczenie
> przeznaczone wyłącznie do zmywania, nie można zmywać naczyń w tym
> samym pomieszczeniu, gdzie się gotuje).
Żeby było śmieszniej, to do mycia jajek musi być oddzielne stanowisko.
Inne, niż do mycia np. warzyw czy mięsa.
> Nie wiem jak to jest w przypadku cateringu, trzeba by się zapewne dokopać w
> odpowiednich przepisach.
Jest tak samo. Cattering to produkcja i konfekcjonowanie żywności (+ dowóz,
ale to rzecz wtórna). Żaden Sanepid nie pozwoli wykonywać tego w kuchni, z
której korzysta się przede wszystkim w celach prywatnych.
--
PozdrawiaM
|