Data: 2001-09-02 23:01:40
Temat: Re: Alkohol do tiramisu
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:3B925E49.491068BC@kki.net.pl...
> Czegos mi brakowalo w zrobionym ostatnio tiramisu. I doszlam do tego,
> czego... Procentow. :)
> Dodac jakis likier kawowy, czy cos... Macie jakies swoje patenty?
Przy okazji tiramisu pojawiało się kilka różnych propozycji alkoholi:
wino marsala (wie ktoś, gdzie kupić w W-wie?)
amaretto
chyba ktoś proponował Cointreau
Przemek pisał, że po polsku może być i ze spirytusem (nawet kiedyś
tak robiłem, zaprawiając go olejkiem migdałowym i było w porządku).
Acha, przepisy są u Mariusza na: http://www.kuchnia.3miasto.pl/1189.htm
i dalej.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
b...@w...pdi.net If you're caught out in the rain
www.kjb.w.pl Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again
|