Data: 2001-09-03 10:17:27
Temat: Re: Alkohol do tiramisu
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:9mulh2.3vvo9jn.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:3B925E49.491068BC@kki.net.pl...
> > Czegos mi brakowalo w zrobionym ostatnio tiramisu. I doszlam do tego,
> > czego... Procentow. :)
> > Dodac jakis likier kawowy, czy cos... Macie jakies swoje patenty?
>
> Przy okazji tiramisu pojawiało się kilka różnych propozycji alkoholi:
> wino marsala (wie ktoś, gdzie kupić w W-wie?)
> amaretto
> chyba ktoś proponował Cointreau
> Przemek pisał, że po polsku może być i ze spirytusem (nawet kiedyś
> tak robiłem, zaprawiając go olejkiem migdałowym i było w porządku).
.
a ja sprobowalam ze szkocka i tez bylo pyszne:))
Kaczucha
|