Data: 2007-02-03 10:16:55
Temat: Re: Alkohole - Strogonow
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <eq1mo9$n25$1@inews.gazeta.pl>, BBjk <b...@Q...pl>
wrote:
> Wladyslaw Los napisał(a):
>
> > Cała reszta to frymuśne wytrybenki nie mające wiele wspólnego z
> > oryginalnym stroganowem, a zwykle psujące go. Chociaż osobiście myślę,
> > że odrobina wina koniaku (raczej niż wina) nie zaszkodzi.
>
> Pamiętam! Pamiętam! :)
> sam przed wiekami polecałeś do niego wino ;)
Raz wspomniałem, że bywa, że się dodaje wina. Jednak sam tego nie robię,
chociaż odrobina białego wina do deglazowania patelni może być warta
wypróbowania. Koniak jednak bardziej przemawia do wyobraźni.
> O pozostałych dodatkach nie było teraz mowy,
Chciałem tylko prypomieć, czym właściwie ma być ta potrawa,
Władysław
|