Data: 2003-09-08 09:50:11
Temat: Re: Atkins - 3 dzien
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kafka" <i...@N...pl> napisał w wiadomości
news:bjhgqc$iv3$1@nemesis.news.tpi.pl...
No chyba ze dojde do optymalnych proporcji i mi sie
> wszystko poprzestawia ;-) Ale watpie.
Kto wie ????? ;))))))
> A zoltkownica - probowalam cos takiego, ale tego sie jesc nie da ;)) Samo
> maslo i zoltka -nie, nie.
>
No ja "dopieściłem" sposób wykonania tej potrawy i to najlepiej jest robić
tak : podsmażyć na maśle cebulkę (ewentualnie z boczkiem pokrojonym w
kostke ) , zdjąć z ognia i pozwolić lekko ostygnąć , następnie wlać żółtka i
mieszać przez chwilkę aż powstanie jednolita masa , postawić na ogniu i
ściąc lekko całość ciągle mieszając (tak pół na pół ) w ten sposób można
"wkręcić " w 4 żółtka nawet pół kostki masła które dosłownie "znika" a sama
żółtkownica przykleja się do patelni ;))) potrawa jest bardzo sycąca !!
Slawek
|