Data: 2009-06-11 11:03:12
Temat: Re: BARSZCZ...
Od: Znane Żydowske Kucharze <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> ... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
>
> Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
> śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
> pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
> Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
> barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
> rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
> serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
> białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
>
>
gówno nie barszcz
|