Data: 2006-08-14 20:16:02
Temat: Re: BARSZCZ UKRAINSKI Z BAKLAZANEM
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
news:ebqlcp$e6r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Panslavista napisał(a):
>> Bakłażan - 10dag
>
>
> Witam Panie Jerzy,
> to chyba nie z baklazanem ale kawalkiem tegoz...
> 10 deko tylko ???
> ale przepis ciekawy...
> dzis wrocilem z nad morza po drodze kurkujac...
> dzis kurki w smietanie beda na kolacje z wedzonym boczkiem...
> pozdrawiam
> Mars
Witam!
Chcesz miec dobre jedzenie to kupuj młode cukinie, kabaczki, patisony,
bakłażany, lagenarie...
W latach pięćdziesiątych jadłem dżem zrobiony z oberżyny - fantastyczny -
później zniknął, nie wiem jak był zrobiony - czerwony i transparentny... Nie
spotkałem później tak dobrego.
Ani marmolady wieloowocowej, twardej, sprzedawanej na wagę ze skrzyneczek
drewnianych...
Pozdrowienia dla małżonki!
Eugeniusz Jerzy Stanisław Mikulski hr. Sas
|