Data: 2000-03-28 18:53:26
Temat: Re: BLAGAM!!! KUCHNIA - IV '00
Od: e...@l...pdi.net (Ella Szeremetti)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: Ana <a...@e...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, March 28, 2000 3:29 PM
Subject: Re: BLAGAM!!! KUCHNIA - IV '00
> Akurat dziś kupiłam...
> Szukam tej zupy i szukam, jest !!!
> Oto i ona:
> 2 łyżki świeżo startego chrzanu
> 5 szklanek bulionu warzywnego z kostek
> 1 szklanka śmietany 18%
> 1 łyżka masła
> 1 łyżka mąki pszennej
> 1 łyżeczka soku z cytryny
> 1/2 łyżeczki cukru, sól
>
> Chrzan wyłożyć na gęste sitko, sparzyć wrzącą wodą i osączyć. Masło
> rozgrzać, dodać chrzan, dusić na małym ogniu 2-3 min, mieszając, połączyć
z
> bulionem w garnku i zagotować.
> Śmietanę roztrzepać z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do
> garnka. Zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, cukrem i solą. Podawać z
> grzankami z bułki pokrojonej w kostkę lub z chleba razowego.
>
> Hmm...
> nigdy bym czegoś takiego nie wymyśłiła. Jadłaś naprawdę ? Da się zjeść?
> Może się skuszę ...
>
> --
> Ania K.
>
Przepraszam, za póżno dostalam Twój list!
Trudno, wklepałam niepotrzebnie.
Ale zupę gotowałam, jadłam i dla mnie jest świetna! Robię taka nawet nie ze
świeżego, tartego chrzanu, ale z chrzanu ze słoiczka i z grzankami z bułki.
I wyciskam całą cytrynę, ale to juz kwestia gustu...
Może ugotuj z mniejszych ilości, na próbę?
Pozdrowienia
Ella
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|