Data: 2003-01-18 21:13:18
Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Akulka
+++++++++++++
25 minut duszenia?
Po co?
Przeciez wystarczy 5 minut...
Bardzo jestem ciekawa, dlaczego 25 minut musimy dusic!
Barbara
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.443 / Virus Database: 248 - Release Date: 2003.01.10
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|