Data: 2003-02-05 14:23:37
Temat: Re: Babeczki- krem(P)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Przemek" <l...@l...suwalki.ids.pl> napisał w wiadomości
news:b1r4vo$moi$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wlasnie robe kruche babeczki i mam problem z 'nadzieniem' moze macie
jakies
> ciekawe pomysly z czym smakuja najlepiej? Kalorie sie nie licza:)
>
> Pozdrowienia Przemek
podam Ci moj ulubiony,
Delikatny krem maslany (do babeczek):
25 dkg masla
10 dkg cukru pudru
1 torebeczka mala cukru waniliowego
2 torebki zagestnika do smietany (ja robie z Oetkera smietanfix czy jakos
tak)
3 male jajka
starta skorka z 1 cytryny (lub 2 lyzki likieru wisniowego lub rumu)
Miekkie maslo ubic na krem, wymieszac z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i
zagestnikami. Ubijac 1 minute.Pojedynczo dodawac jajka dalej ubijajac. Dodac
skorke (ja robie ze skorka cytrynowa). To tyle.
Niezwykle subtelne i delikatne i szlachetne:))
bardzo polecam. Jeszcze tylko powiem, ze wkladam krem do specjalnego worka
z koncowka w gwiazdke duza (taki do dekorowania tortow). Wypelniam tylko te
kruche babeczki , ktore wlasnie podaje do jedzenia , aby nie zmiekly. Reszta
kremu siedzi sobie w lodowce w rekawie i sobie dorabiam .
Mozna udekorowac kawalkiem brzoskwini z puszki i listkiem miety jak masz
,albo latem jakas truskawka albo malina i listkiem.
Jola L-L
|