Data: 2006-10-16 11:15:22
Temat: Re: Bakłażan vs. cukinia
Od: "Bunny" <m...@U...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chodorowska" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:egvihf$794$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie.
>
> Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
>
> 2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
> łyżki oliwy, sól pieprz
>
> Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
> zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo pokrojony
> pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i rozgnieciony
> ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki wody, dusić do
> miękkości.
>
A ja am pytanie troche z innej beczki: z czym to jeść?
--
Bunny
www.arek.cba.pl
|