Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Lukas" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bakłazany
Date: Wed, 19 Sep 2001 16:28:11 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <9oaalk$frc$1@news.tpi.pl>
References: <9oa795$7rp$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: fwt.computerland.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1000910324 16236 195.205.192.100 (19 Sep 2001 14:38:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Sep 2001 14:38:44 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:69864
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Przemek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9oa795$7rp$1@news.onet.pl...
> Czy macie jakies ciekawe przepisy na baklazany?
Ja znam jeden ale nie wiem czy juz byl
1 duzy baklazan
250 g mielonej wolowiny
1 cebula
2 zabki czosnku
pol papryki czerwonej
10 dkg sera feta
4 plasterki sera mozarella
pol lyzeczki chili
sol pieprz papryka slodka
ja jeszcze dodaje troche bazyli i oregano
Przecinamy baklazana wzdluz i nacinamy miazsz w kratke tak aby nie pociac
lupinek i wkladamy do piekarnika na 0,5h w 200 stopni.
A i jeszcze trzeba je nasmarowac oliwa z oliwek (miazsz oczywiscie)
Wyjmujemy i wyciagamy miazsz i zostawiamy lupinki.
Na patelnie wkladamy pokrojona w kostke cebule z czosnkiem i smazymy kilka
minut i dokladamy papryke pocieta w kostke, nastepnie mieso i przyprawy
smazyc tak z 5 minut, potem dokladamy miazsz baklazana i smazymy jeszcze z
kilka minut a na koniec ser feta i smazyc zeby sie rozpuscil. taki farsz
nakladamy do lupinek po baklazanach i kladziemy na wierzch ser mozarella, i
do piekarnika zeby sie ser rozpuscil, i zycze smacznego.
Pozdrawiam
|