Data: 2000-09-18 20:25:09
Temat: Re: Bananki
Od: g...@o...pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Nawiązując do postu z Mon, 18 Sep 2000 20:25:40 +0200 autorstwa Danka
(j...@n...nl):
: Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos wie,
: jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako deser?
: CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
: tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
: ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
: mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
: Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
: wiedza!
Na pewno ludzie mnie poprawią dodając bardziej szczegółowe i bardziej
pyszne przepisy, ale ja banany robie w ciescie identycznym jak
nalesnikowe, z tym że zrobione z połowy mniej wody/mleka.
Oczywiście do ciasta można dać kokos, rodzynki i wszelkie inne
szuwarki.
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy pisze calkowicie prywatnie.
|