Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news-stoc.te
lia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele
.dk!news-out.visi.com!petbe.visi.com!nntp1.roc.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx
.net!newsfeeds.sol.net!63.218.45.201.MISMATCH!posts.news.moreusenet.net!nnrp1-a
sbnva.nntpservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: "Bananowa pychotka" - recenzja
Date: Thu, 20 Nov 2003 09:47:30 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <q...@4...com>
References: <bpg3ug$1mt3an$1@ID-193986.news.uni-berlin.de>
<bpg5d1$di5$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 43
NNTP-Posting-Date: 20 Nov 2003 09:49:29 GMT
NNTP-Posting-Host: b1c8db89.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=RlLg]O[lG`JjVY^UO<8^8Jc[3Bf`1S5Q@F0iV`L?jh_O>nY\nb3]1jM8WKMS9Mn8CCW@=WKC
kEllDQZ9U5MB0IXC4:9=9H=FnDD
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:179996
Ukryj nagłówki
>>
>> Wymy?li?am, ?e nast?pnym razem dam troch? mniej mas?a (ciasto powinno
>> wyj?? twardsze) i wiórki kokosowe dam _pod_ jab?kami i bananami, i to
>du?o.
>> Powinno chyba troch? powstrzyma? owoce przed puszczczaniem soku...?
>
>Ja mam co do tego watpliwosci. Owoce i tak puszcza sok, tzn. jablka, a ten
>sok przeciez nie wsiaknie we wiorki. Ja do tej pory nie mialam z tym
>problemow, moze mam mniej soczyste jablka...
>Masla mozesz dac mniej. Krysia T. zrobila kiedys omylkowo bez masla, a gdy
>sobie przypomniala poniewczasie, polala ciasto rozpuszczonym maslem po
>wierzchu i tez wyszlo ok. Zreszta nie byla to jedyna modyfikacja tego ciasta
>copyright by Krysia T. ;).
swiete slowa, polane maslem wyszlo swietne!, no i nie mialo
bananow...jakos sie ine przekonalam do ciasta z bananami (na
sucho , tego akurat bo bananowe ciacho/chlebek, przepis podobny
do Magdaleny B. to ja robilam wiele razy i bardzo mi
smakowalo...jakos nie mam przekonanaia do bananow w wiekszych
kawalkach...
trys, amator pychotki. wielki.
>
>> Bo smaczne to jest nawet bardzo, tylko konsystencja nie taka...
>
>Ciesze sie, ze smakowalo, szkoda tylko, ze zakalec...
>Moze trzeba piec dluzej w Twoim piekarniku? Ja pieklam to ciasto pare razy i
>jakos wychodzi...
co do konsystencji to chyba ostatni raz jak robilam - a robie
dwa. z tej ilosci, co w przepisie, ale robie dwa i juz wiec
jedno, nieco mniejsze, sprawdzone patyczkiem bylo gotowe.
wyjelam,z achwycona, wyjelam i drugie - nieco wieksze...cos mnie
tknelo, wkladam noz a tam ciapowate ciasto pol surowe. swoim
wyprbowanym juz zwyczajem, lapsnelam ciacho, przekrecilam temp.
piekarnika nazad na DUZO i szybko wtrynilam niedopieczone ciacho
tak na 5-7 minut . wyszlo w sam raz
trys, piekarz nieortodoksyjny
K.T. - starannie opakowana
|