Data: 2002-04-16 07:17:32
Temat: Re: Banany i jablka zasypane kruszonka...(P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>Ciekawe tylko czemu przeczytalam 100 gram zidiocialego cukru i zastanawialam
>sie przez chwile jak go zmiekczyc, moze spryskac woda czy co. Slepota pewnie
>byla spowodowana niedawnym wyleznieciem z lózka.
.fr. "ramolli" - zidiocialy (pl. ramol )
"ramollir" - zmiekczac
maslo ma nie byc jak kamien....ot i tajemnica...
AgataW. (powiem Wam generalnie, ze cala reszta swiata objada
sie juz od lat takimi zapiekanymi owocami pod kruszonka. Te owoce
dla nich to jak dla nas...np...nalesniki, szartlotka (?) kazdy
jada, piecze i lubi...A swiat zapieka te owoce najrozniejsze
(morele suszone i swieze, wisnie, sliwki wegierki itp...) tylko
my jakos nie nabralismy zwyczaju...
|