Data: 2015-10-28 00:58:55
Temat: Re: Barwniki spożywcze
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bbjk" <b...@p...pl> wrote in message
news:n0n149$pgh$1@node1.news.atman.pl...
> W dniu 15-10-27 o 00:36, Pszemol pisze:
>
>> A jak działają na organizm człowieka te płatki nagietków?
>
> Nie sprawdzałam, na pewno znajdziesz w internetach.
> Kupiłam do barwienia,
No wiem - o barwieniu rozmawiamy :-)
> w smaku suszone są niewyczuwalne prawie,
> a w gotowej potrawie całkiem nie.
Podobnie jak arszenik :-)
> Kolorują dość subtelnie, nie tak mocno, jak kurkuma i szafran.
> Ogólnie staram się unikać ewidentnej sztucznie wprowadzonej do żywności
> tzw. chemii, ale nie mam zafiksowania na temat ewentualnych "horup".
Warto zdawać sobie sprawę, że płatki nagietka to również chemia.
Nie tylko tzw. chemia, cokolwiek miałoby to znaczyć (chemia to chemia).
|