Data: 2002-09-12 18:33:18
Temat: Re: Bazylia - jak przechować?
Od: "Maria Maciąg" <m...@c...prv.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "hmmm" <k...@i...com> napisał w wiadomości
news:88l1ou0r3dvknhv6hm3jhlr7d8m91a9pgj@4ax.com...
> Thu, 12 Sep 2002 08:50:04 +0200, Mich <M...@c...pl> napisala:
>
> zdecydowanie mrozić :-)
>
> i koperek i pietruszkę.
>
> ja kroję drobno, upycham w słoikach i pakuję do zamrażarki; całą zimę
> nad zupkami, sosami, rybami, ziemniaczkami 'skrob-skrob' - pyszne!
>
Zdecydowanie popieram :) Suszony koperek nie ma ani koloru ani
zapachu. Ja kroje drobno i zalewam woda w pojemniczkach do kostek
lodu, albo mroze cale gałazki (umyte i osuszone) w torebkach
foliowych.
Stokrotka
|