Data: 2000-11-03 19:10:53
Temat: Re: Bezy
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
BEZY bez pudla
6 bialek
1 szklanka cukru (250 gr)
Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz bez
ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i wyciskac
ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F az bezy
zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srtodku, nie ciagnace, wiec po
poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy w zamknietym
piekarniku do wystygniecia.
Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Magdalena
MaryAnne wrote:
>
> Chcialam sie zapytac jakie macie doswiadczenia z bezami. Chodzi mi o to jak
> zrobic, zeby nie wyszly za suche. Kiedys bylo o tym na grupie, ale nie moge
> tego znalesc.
> Dziekuje
> MaryAnne
|