Data: 2001-02-02 20:46:01
Temat: Re: Bezy
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysiu, sprobuj mojego przepisu na bezy. NIGDY nie siadaja, zawsze
wychodza tak samo. Wlasnie pieczone, dopiero potem suszone.
Magdalena Bassett
Krysia Thompson wrote:
>
> Bic bialka. DLUGO. Jak zesztywnieja, daodawz po 2 lyzki cukru na
> bialko, doawac to powoli, caly czas bijac (zakladam, ze masz
> reczna maszyne, a nie trzy rece). Bic dalej dlugo, az blyszczace
> a po cukrze nie ma sladu.
> Piekarnik nagrzac troche (ze 120- 150 stopni). Blache wylozyc
> folia alu.
> Lyzka wylozyc bezy na folie. Wsadzic do piekarnika i od razu go
> zminejszyc do absolutnego minimum - one maja sie suszyc, a nie
> piec!> Jak piekarnik oporny i np gasnie, to dac go na tyle, zeby
> nie zdechl i uchylic nieco drzwi. Cale to suszenie trwa i ze 2
> godziny!
>
> Krysia
> >
> >Witam:-)
> >
> >Od pewnego czasu czytam ta grupe dyskusyjna i postanowilam sie w koncu
> >odwazyc i odezwac:-)
> >Wlasnie zrobilam bezy...tzn. w zalozeniu mialy byc to bezy, ale wyszly mi
> >jakies placki, ktore nie chcialy odejsc od blachy;-). Zgroza:-). Plama na
> >calej linii:-)
> >Czy ktos ma sprawdzony przepis na bezy?
> >
> >
> >
>
> K.T. - starannie opakowana
>
> -----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
> http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|