Data: 2004-03-12 17:56:03
Temat: Re: Biały ser własnej roboty
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2004-03-11 09:44, Użytkownik b...@p...onet.pl napisał :
> Ja bym nie zagotowywała. Wielokrotnie w przeszłości robiłam ser i jeśli mi
> się przez nieuwagę zagotowało to nadawało się tylko do wyrzucenia. Po
> zagotowaniu ser zbija się w twarde grudki, błee. Należy podgrzewać bardzo
> ostrożnie, mieszając od czasu do czasu i sprawdzając palcem. Przestać
> podgrzewać, gdy palca nie da się już w płynie utrzymać. Dalej jak u
> przedmówcy
Zle sie wyrazilem. Masz racje Mocno podgrzac, ale nie gotowac...
Przepraszam wszystkich...
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|